Tietoa meistä

Pitkän linjan kalastuksen harrastajina olemme kulkeneet tiemme useiden kelatyyppien kautta, tavanomaisten lapsuusmuistojen ”umpikelakesien” lähtökohdista aina avo- ja hyrräkelojen maailmaan.

Kun käytän monikkoa ”me”, tarkoitan sitä omaa tuttua kala- ja muuta kaveriporukkaa. RASEBORG SPINCASTERS on itsessään vain minun, mutta kukapa tässä maailmassa yksin pärjäisi.

Meistä umpikelalla on yhä varsin hyvä osuutensa harrastuksessa. Se on pohjimmiltaan varsin noheva keksintö, eikä ole omassa kalastuksessamme muodostunut saaliin tai muun esteeksi. Itse asiassa kovissa keleissä päinvastoin!

Tälläkin kaudella on käynyt monta kertaa niin, että olemme vieneet hienot avo- ja hyrräkelat takaisin auton takakonttiin tai veneen säilytystiloihin, ja jatkaneet umpikeloilla. Hyrräkeloilla olemme heittäneet noin 40 vuoden ajan, joten eivät ne meille ole uusia, mutta pidämme paljon umpikelan – ja varsinkin laadukkaan sellaisen – käyttämisestä.

Erilaisten market- ja huoltoasematasoisten umpikelojen takia monella on aika negatiivinen kokemus umpikeloista. Tämä on tehnyt paljon hallaa umpikelan maineelle, sillä omasta kokemuksesta tiedämme markkinoilta myös high end – umpikeloja, joiden käyttö on silkkaa nautintoa.

Omassa suvussani kuuden vuosikymmenen ajan ne suurimmat kalat on saatu poikkeuksetta umpikeloilla. Tämä lienee sattumaa, mutta on osaltaan muistutus siitä, että todennäköisesti Abumatic 120 sisarmalleineen vastaa maamme suurimmasta kumulatiivisesta haukisaalisosuudesta!

Kaudella 2020 suurin tähänastisista kaloista tuli – kuinkas muutenkaan – Abumatic 35:lla, täsmälleen 60 vuotta vanhalla kelalla. Sen sai saaliiksi vaimoni, kun olimme Karjaanjoella. Hauki painoi 5.3kg ja antoi potrasti töitä ”direct drive” – tyyppiselle vanhalle Abumaticille, tosin on sillä 70-luvulla nostettu yli kahdeksankiloisiakin.

Tällä sivustolla on toki myynnissä varsinkin käytettyjen ja keräilykappaleiden osiossa muitakin kelatyyppejä.

Emme ole fanaatikkoja, näemme kaikille kelatyypeille käyttöä myös omassa kalastuksessamme, mutta umpikelat ovat erityissijalla omissa tottumuksissamme.

Sitä mukaa kun tuotevalikoimiin lisätään uusia umpikeloja, voit olla varma että ne on testattu toimestamme huolellisesti ennen valikoimaan päätymistä. Alla kuva käytännön testaamisesta, Zebcon 33 Micro lähijoella pannukokoisten ahventen UL-jahdissa. Kevein välinein nelisataagrammainenkin antaa hyvät ”vibat”!

Kaudella 2020 olen henkilökohtaisesti testannut pitkälle toistakymmentä umpikelaa (ja koko joukon muitakin kelatyyppejä). Tämä on myös syynä sille, että meillä on myynnissä runsaasti todella vähän käytettyjä keloja. Useimmat näistä ovat syystä tai toisesta siis olleet testikäytössä. Osa keloista on erityisiltä keräilymarkkinoilta löydettyjä.

RASEBORG SPINCASTERS on siis pohjimmiltaan umpikelojen erikoisliike, mutta valikoimissamme on moneen muuhunkin lähtöön varusteita.

Y-tunnus3158964-7
KotipaikkaRaasepori
Postiosoitec/o Mikko Niska, Tammisaarentie 30, 10300 Karjaa
emailinfo@umpikela.fi
ALV-rek.01.10.2020 alkaen
Ennakkoperintärekisteri01.10.2020 alkaen